Kako najti popoln korektor?

V dobi, ko lahko na trgovinskih policah najdemo tisoče in tisoče odtenkov z mnogo različnimi stopnjami prektivnosti, se lahko hitro znajdemo v težavah in se nenehno sprašujemo, če je sploh še mogoče najti korektor, ki nam bo dejansko ustrezal. Izdelek, ki ga ne bo potrebno nanašati večkrat dnevno, hkrati pa bo zagotovil popolno prekrivnost in poenotenost tena kože. 

Kako najti popoln korektor?

V sledečem članku navajamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri iskanju:

  • Ko izbirate svoj novi korektor bodite pozorne na stopnjo prektivnosti. Pogosto se zgodi, da šele ko izdelek kupimo in ga preizkusimo doma, opazimo, kakšna je dejanska stopnja prekrivnosti. Svetujemo, da stopnjo prektivnosti preizkusite že v trgovini in sicer na način, da korektor preizkusite na svoji dlani in se tako izognete nezadovoljstvu po nakupu. 
  • Kot drugo je izredno pomembno, da ima izbrani korektor pravi odtenek. Ko se boste odločale za odtenek, svetujemo, da paličico izdelka približate svojemu obrazu, vendar pa je ne nanesete, saj se tako izognete prenosu bakterij, ki se lahko znajdejo v testerjih zaradi uporabe s strani mnogih uporabnikov in uporabnic. Tako boste najbolj učinkovito določile pravilen odtenek. Če boste izdelek nanesle na roko, bo določitev pravilnega odtenka zelo otežena, ker se koža na naših dlaneh v primerjavi z obrazom precej razlikuje. 
  • Preverite sestavnike. Naša koža je naš stik z svetom. Če želimo, da je lepa in sijoča, ji moramo to omogočiti s pomočjo pravih sestavin, vitaminov in mineralov. Pri tem je zalo pomembna naša prehrana, lahko pa smo pozorni tudi na izdelke, ki jih na kožo našamo lokalno. Svetujemo, da pred nakupom preverite, kakšne sestavine vsebuje korektor. Izogibajte se alkoholov in parfumov – ti bodo kožo izsužili. 

Srčno upamo, da vam bodo sledeči nasveti prišli prav, ko boste iskali in izbirali svoj novi korektor. Ta je namreč eden izmed ključnih komoponent, ki povezuje make up posameznika oz. posameznike v celoto.