Nakup nepremičnin je mogoč tudi na drugačen način

Nakup nepremičnin je pomemben korak kot tudi precejšenj finančni zalogaj, zato je zelo pomembno, da svojo odločitev dobro premislimo. Z vami bi želela deliti izkušnjo, ki je nekoliko drugačna od običajne poti, ki jo kupci prehodijo. Nakup nepremičnin se mi je zdel dobra naložba v prihodnost. O tem sem veliko brala na spletu in začela ugotavljati, da mnogi finančni in investicijski strokovnjaki in strokovnjakinje takšno naložbo priporočajo.

Nakup nepremičnin je mogoč tudi na drugačen način

Še posebej v večjih mestih kot je Ljubljana je v zadnjih letih cena stanovanj kot tudi cena najemnin sunkovito narasla. Sama si takšenga nakupa žal nisem mogla privoščiti, še vedno si ga ne morem. Delam na pošti in kljub temu, da ne zapravljam veliko denarja mi žal takšne finančne vsote v vseh teh letih ni uspelo prihraniti. Nakup nepremičnin se mi ni niti približno zdel nekaj dosegljivega.

Nato pa sem začela prebirati članke, ki segajo onkrat klasičnih finančnih vsebin. Našla sem članke nekaterih novinarjev, ki so pisati o tem, kako se je skupina prijateljic in prijateljev zoorganizirala in skupaj investirala v nakup nepremičnin. Sprva sem bila skeptična in si postavljajla nemalo vprašanj kot so: “kaj pa, če se skregamo?”, “kaj pa, če se kdo odseli?”, “kaj pa, če bo nekdo izkoristil to priložnost za lastne interese?”, “ali lahko zares živimo skupaj v enem stanovanju?”. Iskreno, skrbelo me je. Ampak potem sem začela razmišljati o svojih prijateljih. To so najbolj iskreni ljudje, kar jih poznam. Družimo se že več kot 10 let in organiziramo v aktivističnih krogih.

Vem, kako razmišljajo in delujejo, zato sem se odločila, da jim predstavim idejo. Zavedam se, da bo dela veliko, ampak v tej individualizirani družbi je skupnostni način življenja lahko resnično nekaj čudovitega, pravzaprav je lahko oblika upora. Pomagaš si lahko pri pripravi obrokov, čiščenju in tudi stiskah, ki so lahko še toliko hujše, če živiš sam. Skratka – nakup nepremičnin je mogoč tudi na drugačen način, takšen, ki gre onkrat ustaljenih praks, ki jih je smiselno venomer preizpraševati.